Atskleistos dažniausiai daromos klaidos kuriant slaptažodžius mobiliuosiuose telefonuose

Atskleistos dažniausiai daromos klaidos kuriant slaptažodžius mobiliuosiuose telefonuose

Neseniai atliktas tyrimas atskleidė, jog dauguma žmonių su savo slaptažodžiais mobiliuosiuose telefonuose elgiasi taip pat neatsargiai ir pavojingai, kaip ir kompiuteriuose ar kituose įrenginiuose, kurie jungiasi prie interneto.

Pastarojo tyrimo metu buvo išsiaiškinta, jog net 87 procentai išmaniųjų telefonų naudotojų, kurių amžius yra tarp 18 ir 30 metų, naudoja lygiai tą patį slaptažodį įvairiuose tinklapiuose bei programėlėse. Toks blogas įprotis gali skaudžiai atsiliepti – milijonai slaptažodžių yra pavojuje. Kaip žinia, hakeriai ir įvairūs kibernetiniai nusikaltėliai bando pavogti slaptažoius, o išgavę šią itin svarbią informaciją, jie pratestuoja gautą slaptažodį pro visus pagrindinius tinklapius – bankų tinklapius, internetines parduotuves, socialinius tinkus, elektroninio pašto tiekėjus ir t.t. Nusikaltėliai stengiasi surasti bet kokius tinklapius, kuriais jūs galbūt naudojatės ir prisijungti prie jūsų paskyros.

Žmonės savo išmaniuosiuose telefonuose saugo itin daug konfidencialios bei jautrios informacijos. Tyrio metu atskleisti duomenys šiek tiek šokiravo – itin daug respondentų atsakė, jog išmanusis telefonas yra pats nesaugiausias prietaisas, kokį jie turi, tačiau nepaisant to, net 55 procentai iš apklaustųjų niekada net nebandė atsisiųsti jokios antivirusinės programos, kuri apsaugotų jų duomenis. Akivaizdu, jog reikia šviesti visuomenę apie išmaniųjų telefonų apsaugos priemones.

Kertiniai faktai, kuriuos atskleidė atlikta apklausa:

  • Beveik pusė (46%) respondentų mano, jog išmanusis teefonas yra pats pažeidžiamiausias įrenginys, tačiau net 41% naudoja programėles reikalaujančias itin jautrios informacijos (pvz. el. bankininkystė).
  • Amžius bei gaunamos pajamos itin koreliuoja su tuo, kaip žmonės rūpinasi savo duomenimis. 46% žmonių kurių amžius yra virš 45 metų nenaudoja slaptažodžio tam, kad ribotų prieigą prie savo telefono, kai nuo tarpu tik 44 metų ir jaunesnių asmenų gretose šis procentas yra tik 26. 34% respondentų, kurių metinės pajamos yra mažesnės nei 75 tūkst. dolerių neapsaugo savo telefono, palyginti su tik 25% žmonių uždirbančių daugiau nei 75 tūkst. dolerių per metus.
  • Didžioji dauguma respondentų nesuka galvos dėl socialinių tinklų saugumo, nors dažnai naudoja juos prisijungimams prie kitų tinklapių ir aplikacijų.

Svarbiausias dalykas kalbant apie mobiliųjų įrenginių saugumą – išmokti sukurti sudėtingus ir skirtingus slaptažodžius bei suprasti šio proceso svarbą. Taip pat, tinklapių savininkai turėtų pasirūpinti, jog jų vartotojai susikurtų pakankamai ilgus ir sudėtingus slaptažodžius registruodamiesi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai