Android sistemos tobulėjimas

Įsivaizduokite, jei jūsų jau turimas Android išmanusis telefonas taptų greitesnis, saugesnis ir visapusiškai pranašesnis. Skamba per daug gerai, jog būtų tikra? Galbūt ne. Jau metų metus Google, kuriai ir priklauso Android operacinė sistema ir viskas kas su ja susiję, atkakliai dirbo ties sistemos tobulinimu ir žingsnis po žingsnio ėjo geresnio rezultato link. Tai, ką dabar matote prieš save, yra sunkaus ir atkaklaus darbo vaisiai. Kaip bebūtų, vis dar yra daug vietų tobulėjimui. Šiai dienai Android operacinės sistemos negalima įvardinti kaip visiškai saugios ir neturinčios trūkumų. Pasak Google, maždaug pusė šiuo metu išleistų prietaisų (išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių) su Android operacine sistema jau yra atnaujinti ir turi geresnę saugumo sistemą.

Pagrindinis tikslas – tęsti pradėtus darbus

Kadangi Google saugumo aspektu yra nusiteikusi gana rimtai, jau dabar galime pastebėti gerus rezultatus, kurie yra pasiekti. Nors visai neseniai Google Play programėlių platformoje buvo aptiktos kenkėjiškos programėlės, kompanija deda visas pastangas, kad kuo greičiau aptiktų ir pašalintų galimai grėsmingą programinę įrangą iš savo sistemos. Be to, pati programėlių platforma tapo kur kas saugesnė po to, kai Google patvirtino naujas taisykles visiems norintiems talpinti savo programėlės Google Play store. Patys prietaisai su Android operacine sistema tampa vis saugesni, pritaikant pažangias apsaugos technologijas, tačiau vis dar yra būdų kuriais pasinaudoja programišiai ir sukelia saugumo problemų vartotojams.

Android sistemos tobulėjimas

Ko tikėtis ateityje?

Prietaisų saugumas yra dvišalis reikalas, kadangi už jį atsakingi ne tik programinės įrangos platintojai ar prietaisų gamintojai, bet ir patys vartotojai. Galima pasidžiaugti, kad per paskutiniuosius keletą metų vis daugiau ir daugiau žmonių atkreipia dėmesį į saugumą ir pradeda juo rūpintis. Tikimasi, jog iki 2017 metų pabaigos didžioji dalis vartotojų jau bus atsinaujinę savo Android operacinę sistemą į naujausią versiją.

Didžiausia problema diegiant naujus saugumo tobulinimus yra skirtumai tarp skirtingų sistemų versijų. Yra dešimtys skirtingų Android operacinės sistemos kurios skiriasi priklausomai nuo prietaiso tipo ir jo modelio. Be to, kiekviena iš šių versijų skiriasi ir pagal tai, koks atnaujinimas yra įdiegtas sistemoje. Būtent tai yra didžiausias iššūkis Google kompanijai. Vienas iš sprendimų šiai problemai – aprūpinti vartotojus su reikiama informacija kaip užtikrinti saugumą. Jei vartotojai bus suinteresuoti patys rūpintis savo sistemų saugumu, jie galės pasinaudoti prieinama informacija ir jį užtikrinti.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai