Aferistai įvėlė Instagram į savo apgavystes

Socialiniai tinklai – vieta, kurioje žmonės iš viso pasaulio gali dalintis savo mintimis, įspūdžiais, idėjomis, nuotraukomis, vaizdos įrašais ir net atlikti tiesiogines transliacijas. Suprantama, jog kiekviena populiari tokio tipo svetainė turi būti atidžiai tvarkoma, o jos lankytojai – apsaugoti nuo nepageidaujamo ar įžeidžiančio turinio. Nedėtų stebėtis, jog socialiniai tinklai dažnai nėra įvertinami aukščiausiais saugumo balais.

Šiuo atveju, Instagram programėlė, pati to nenutuokdama, padėjo aferistams vykdyti apgavišką veiklą. Josh Shapiro, generalinis prokuroras Pensilvanijoje, paskelbė šią informaciją ir teigė, jog trys vyrai yra laikomi atsakingais už įvykdytas apgavystes. Pasirodo, kaltinamieji bandė verbuoti žmones Instagram socialinime tinkle ir įkalbėti juos dalyvauti nusikalstamoje veikloje.

Tegiama, jog trys įtariamieji susikūrė Instagram anketas ir juose paskelbė bankų logotipus. Tuomet, trijulė ragino Instagram vartotojus prisijungti prie neteisėtų bandymų išgauti pinigus iš banko sąskaitų. Nors ši žinia pasaulyje oficialiai apskriejo tik prieš keletą dienų, patys kriminalistai apie tokią veiklą buvo informuoti jau nuo vasario mėnesio. Kuomet apie aferas buvo ką tik sužinota, pareigūnai nusprendė pasitelkti slaptuosius agentus, jog būtų galima išsiaiškinti kaip apgavikai planauoja vykdyti savo nusikalstimą. Nieko nenutuokdami, aferistai susitiko su slaptaisiais agentais, manydami, jog šie išreiškė susidomėjimą planuojamomis apgavystėmis.

Tyrėjai apie trijulės planus plačiau sužinojo iš jų pačių: Shakour S. Smith, Ikeem M. Starks ir Quadir J. Burley. Šie vyrai teigė, jog nauji aferos dalyviai turi atskleisti jiems savo bankininkystės anketas. Žinoma, buvo teigiama, jog pasiektas laimikis bus padalintas visiems aferistams. Pasirodo, jog tokia veikla įtariamieji sugebėjo pavogti 50,000 tūkstančių dolerių iš Pensilvanijos bankų.

Kaip ši afera veikė? Pasirodo, apgavikai stengėsi išgryninti netikrus čekius ir išsiimti pinigus, kurių iš tiesų net nebuvo. Vienas slaptasis agentas pranešė apie pažadus, jog pajamos bus dalijamos visiems po lygiai.

Instagram pasitelkę aferistai dabar kaltinami rengę sąmoklus, turėjusius padėti įvykdyti apgaulingas vagystes bei kitais panašaus pobūdžio nusikaltimais. Nesvarbu kaip jums desperatiškai reikia pinigų – niekuomet neįsivelkite į kriminalinę veiklą. Tokie sprendimai gali lemti itin skausmingas pasekmes. Jeigu pastebite tokius pasiūlymus socialiniuose tinkluose, nedvejokite apie tai pranešti atitinkamoms institucijoms. Tokiu būdų galite padėti daugybei žmonių išvengti pagundos gauti pinigų nelegaliais būdais. Be to, tikime, jog aferistų trijulė tikrai neketino tęsėti savo pažadų ir po lygiai dalintis savo grobiu. Manoma jog apgavikai melavo įnirtingai stengdamiesi užverbuoti atsitiktinius asmenis.

Patariame atsargiai vertinti socialiniuose tinkluose publikuojamą turinį. Šiose svetainėse gausu melagingų straipsnių, perdėtų antraščių, kenkėjiškų failų bei nerimą keliančių tiesioginiai transliuojamų įrašų.

Šaltinis: attorneygeneral.gov

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai