Susipažinkite su žaliuoju Microsoft klaidos ekranu

Jau buvo spėta priprasti prie mėlynojo klaidos ekrano (BsoD, Blue Screen of Death). Netikėtai, Microsoft korporacija paskelbė apie naują šio ekrano versiją, kurios spalva iš mėlynos bus pakeista į žalią. Ši naujovė galios tik Windows 10 Insider Build. Stabilios Windows 10 versijos ir toliau rodys įprastos mėlynos spalvos pranešimą, skelbiantį apie kompiuterį ištikusią problemą. Patys Microsoft atstovai savo sprendimą pagrindė bandymu palengvinti darbuotojų dalią. Kadangi žaliasis ekranas veiks tik kuriamoje Microsoft operacinėje sistemoje, Microsoft specialistai galės greičiau reaguoti į tokias pavojaus žinutes.


Žaliasis klaidos ekranas yra pritaikytas Windows 10 Insider Build 14997, kuris šią savaite buvo paskeltas kibernetinėje erdvėje. Naujoje versijoje daug naujovių: galimybė trumpam sustabdyti Windows atnaujinimo procesus, blokuoti Adobe Flash Player veikimą Microsoft Edge naršyklėje, mėlynas šviesos filtras ir kompiuteriniems žaidimams skirta būsena.

Patys Windows 10 Insider Build vartotojai šį pasikeitimą sutiko nenoriai. Pritarimo žaliasis klaidos ekranas nesusilaukia todėl, jog žmonės yra įpratę žalią spalvą sieti su teigiamais dalykais ir veiklia būsena: žalia šviesoforo spalva leidžianti važiuoti, įjungtų prietaisų lemputės dažniausiai taip pat šviečia žalia spalva. Vartotojų teigimu, mėlyna puikiausiai tiko klaidos ekranams: ji kartu skelbė apie galimą pavojų, bet nebuvo tokia grėsminga kaip raudona. Kiti vartotojai paprasčiausiai teigė, jog šis pokytis neatneš jokių teigiamų pasekmių ir buvo specialistų laiko gaišimas. Netgi spėjama, kad Microsoft tokiu būdu bando nukreipti dėmesį nuo rimtesnių problemų, rastų Windows 10 Insider Build. Vartotojai paskatino Microsoft verčiau skirti laiką šių problemų taisymui, ypač buvo akcentuotas prisijungimo prie belaidžio Interneto tvarkymas.


Kad ir kokią nepasitenkinimo bangą būtų sukėlęs pristatyta Microsoft naujovė, Windows 10 Insider Build 14997 vartotojai neturi kitos išeities kaip priprasti prie žaliojo klaidos ekrano ir tikėtis, kad jo neteks išvysti. Kaip ekranas atrodo galite pamatyti žemiau:

 

 

Šaltinis: bleepingcomputer.com.

Šaltinis: https://www.2-viruses.com/get-introduced-with-the-green-screen-of-death-by-microsoft

Skaityti "Susipažinkite su žaliuoju Microsoft klaidos ekranu" kitomis kalbomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai