Kaip atpažinti melagingus elektroninius laiškus?

Melagingi elektroniniai laiškai išlieka kaip vienas iš pagrindinių būdų platinti virusus ar iš vartotojų išgauti jų asmeninę informaciją. Atpažinti programišių išsiųstą laišką nėra taip jau ir sunku – tereikia žinoti pagrindinius tokių žinučių bruožus. Išmokus juos atpažinti, apsisaugoti nuo įvairiausių programišių atakų tampa daug lengviau. Šiame straipsnyje aptarsime pačias svarbiausias detales į kurias vertėtų atkreipti dėmesį, kuomet bandote nuspręsti ar gautas elektroninis laiškas yra patikimas.

Laiško siuntėjas

Pagrindinis faktorius, padedantis mums suprasti ar gauta žinute galima pasikliauti – jos siuntėjas. Prieš atidarant laišką, vertėtų atkreipti dėmesį į šaltinį iš kurio šis buvo išsiųstas. Jeigu neatpažįstate siuntėjo elektroninio pašto adreso, neturėtumėte tokio pranešimo skaityti. Dažnai, programišiai bando sukurti elektroninius adresus, kurie atrodo pakankamai patikimai. Tačiau dažniausiai netikrus adresus lengva atskirti. Svarbiausia, jog jeigu gauto laiško siuntėjas atrodo nepatikimas, atverkite jo siųsto laiško.

Žinutės pobūdis

Jeigu gaunate laišką iš oficialios bei patikimos organizacijos, ar jis gali būti parašytas su galybe gramatinių klaidų ir klaidinančiais išsireiškimais? Labai svarbu atkreipti dėmesį į siuntėjo rašymo stilių ir pagalvoti, ar laiškas išties gali būti sukurtas patikimų šaltinių. Jeigu pastebite, kad laiško turinys yra parašytas itin atmestinai, niekuomet juo nepasikliaukite.

Atsargiai vertinkite laiškuose nurodytas nuorodas į Internetinius puslapius

Akivaizdus būdas kaip galima atpažinti melagingą laišką – jame nurodytos nuorodos į svetaines. Jeigu programišiai platina kibernetinį virusą ar stengiasi sužinoti jūsų prisijungimo duomenis ar kitą asmeninę informaciją, jų laiškuose dažniausiai bus pridėta nuoroda. Jeigu abejojate nurodytos nuorodos patikimumu, tiesiog nuveskite pele link jos ir žiūrėti kokį adresą pamatysite. Tai parodys į kokią svetainę būsite išties perkeltas jeigu paspausite ant pradinės nuorodos.

Atkreipkite dėmesį į informaciją, kurią reikalaujama pateikti

Kai programišiai bando iš vartotojų išgauti naudingos informacijos, šie dažnai bando apsimesti kad priklauso patikimoms socialinių tinklų svetainėms, bankams ar kitos institucijoms. Tikrai patikimos svetainės niekuomet nereikalaus savo klientų atskleisti asmeninę informaciją elektroniniame laiške. Todėl, niekuomet nepateikite per daug informacijos apie save kuomet atsakote į įvairius gautus elektroninius laiškus.

Šaltinis: https://www.2-viruses.com/is-an-email-fake-or-valid-how-to-tell-the-difference

Skaityti "Kaip atpažinti melagingus elektroninius laiškus?" kitomis kalbomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai