Ar verta parsisiųsti Telegram programėlę?

Telegram kūrėjai teigia, jog ši programėlė suteikia galimybę mėgautis privačiu bei saugiu susirašinėjimu. Aplikacijos naudototų skaičius nuolatos auga, kadangi vis daugiau žmonių nusprendžia ją išbandyti. Neteigiame, jog vartotojai neturėtų naudotis Telegram, bet saugumo tyrėjai iš Fidelis CyberSecurity suabejojo šios aplikacijos patikimumu. Telegram yra vienodai prieinama tiek iOS tiek Android vartotojams. Jeigu savo telefono įrenginyje turite Telegram programėlę, turbūt pastebėjote, jog esate informuotas apie tai, jeigu žmogus iš jūsų kontaktų sąrašo taip pat prisijungė prie Telegram. Nors ši funkcija ir atrodo pakankamai naudinga, saugumo tyrėjai yra linkę tuo suabejoti.

Programėlė taip pat informuoja naujus vartotojus apie tai su kuriais kontaktais jie jau gali susisiekti per Telegram. O jeigu nepatikimas asmuo yra jūsų kontaktų sąraše arba atvirkščiai: jūs patekote į jo? Tai, kad Telegram automatiškai atskleidžia informaciją apie savo vartotojus leidžia atsirasti įvairioms privatumo spragoms. Būtų patogu jeigu vartotojai galėtų rankiniu būdu nustatyti, jog jų naudojimasis Telegram nebūtų viešinamas. Deja, tokio pasirinkimo ši programėlė kol kas neteikia.

Custom image 8aa7fab8 for 1214

Tiesa, per Telegram išsiųstos žinutės yra užkoduojamos pakankamai saugiai. Įdomu, ar ši funkcija išlieka tokia pat patikima jeigu aferistai yra įtraukti jūsų kontaktų sąrašą? Kita vertus, jeigu jums tikrai patinka naudotis Telegram, galime jums patarti paprasčiausiai į savo telefono kontaktų sąrašą nepridėti asmenų kuriuos jūs menkai pažįstate.

Nors Telegram turi saugumo spragų, visgi ši programėlė atrodo pakankamai patikima. Kai kurios funkcijos yra itin patogios vartotojams ir nederėtų stebėtis tuo, jog milijonai žmonių jau pasirinko šią aplikaciją. Apžvelkime ir gerąsias savybes, kurias siūlo Telegram. Jeigu naudojate kitas programėlės susirašinėjimui, turėtume žinote kaip nepatogu yra atverti draugų siųstas nuorodas. Visuomet būnate perkeltas į telefone esančią naršyklę. Telegram siūlo patogesnį sprendimą: svetainė yra atidaroma pačioje Telegram aplikacijoje. Taip pat, pranešimų peržiūros nevargina Telegram vartotojų. Norint užtikrinti, jog jūsų susirašinėjimas bus užkoduotas itin sudėtingai, naudotojai gali pradėti „slaptus susirašinėjus“. Jeigu norite išbandyti Telegram, galite ją rasti Google Play bei Apple parduotuvėse.

Šaltinis: infosecurity-magazine.com.

Šaltinis: https://www.2-viruses.com/should-you-download-telegram

Skaityti "Ar verta parsisiųsti Telegram programėlę?" kitomis kalbomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai