900 milijonų neapsaugotų Android įrenginių: jų čipuose rasti svarbūs gedimai

Check Point saugumo tyrėjai aptiko šokiruojantį radinį: apie 900 milijonų Android telefonų buvo išleisti prekybon su itin svarbiu defektu. Jeigu programišiai būtų pasinaudoję kūrėjų padarytomis klaidomis, šie nepatikimi programuotojai būtų galėję stipriai paveikti Android telefonus ir juos kontroliuoti.

Kalbant tiksliau, ypatingoji klaida buvo padaryta kuriant čipus, kurie buvo implantuoti į 900 milijonų Android telefonų. Taip vadinamieji Qualcomm čipai buvo sukurti su keliais svarbiais sutrikimais. Šios klaidos gali pakenkti toms įrenginių funkcijoms, atsakingoms už sėkmingai palaikomą ryšį tarp telefone vykstančių procesų. Kaip programišiai būtų galėję pakenkti vartotojams šių sutrikimų dėka? Jeigu įrenginiai su defektais būtų pakliuvę į šių savanaudiškų žmonių akiračius, šie būtų greitai supratę: įsilaužti į vartotojų įrenginius yra vienas juokas. Tiksliau, programišiai būtų galėję kontroliuoti naujai įrašomas aplikacijas, taip pat, be sutikimo instaliuoti naujas. Taip pat, įsilaužėliai būtų galėję klausytis vartotojų pokalbių, stebėti juos per kameras bei sekti jų telefonų ekranus. Neseniai išleistas filmas Ratter (2016) buvo įdomus, tačiau nei vienas jį matęs žiūrovas nebūtų norėjęs išgyventi tai, ką patyrė šio filmo herojė. Gera žinia ta, kad programišiai jau beveik pražiopsojo šansą pasipelnyti iš šios programuotojų klaidos. Dabar, kiekvienas Android įrenginį turintis vartotojas gali pasinaudoti naudingu įrankiu, padedančiu nustatyti ar jo/jos telefonas turi minėtus defektus. Belieka tikėtis, jog programišiai nepasinaudojo galimybės nuotoliniu būdu įsilaužti į įrenginius. Tai būtų buvę įmanoma padaryti be vartotojų žinios. Faktas, kad įsilaužėliai galėjo sekti Jūsų kiekviena judesį – ypatingai gąsdinanti mintis.


android-2-viruses

Galiausiai, siūlome pasitikrinti ar Jūsų telefonas yra vienas iš tų, kurie turi čipus su defektais. Įrenginiai gali būti šie: Samsung Galaxy S7 ir S7 Edge, BlackBerry Priv, OnePlus One, 2 ir 3, Sony Xperia Z Ultra, HTC One M9 ir HTC 10, Blackphone 1 & 2, Motorola Moto X, LG G4, G5 ir V10 or Google Nexus 5X, 6 ir 6P. Jeigu turite kažkurį iš šių įrenginių, skubėkite pasinaudoti QuadRooter Scanner. Geros dienos ir apsisaugokite nuo programišių!

Šaltinis: https://www.2-viruses.com/900-million-sitting-ducks-major-flaws-found-in-the-chips-for-android-devices

Skaityti "900 milijonų neapsaugotų Android įrenginių: jų čipuose rasti svarbūs gedimai" kitomis kalbomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai