Jūsų naujasis Android telefonas gali būti užkrėstas

Visada siekiame užtikrinti, kad mūsų skaitytojai pirmieji sužinotų apie įvairias infekcijas ir būdus, kaip išvengti virusų. Tik tokiu būdu galite užtikrinti sklandų savo prietaiso darbą bei duomenų saugumą. Tačiau kas atsitiktų tokiu atveju, jei įsigytumėte naują išmanųjį telefoną, kuris jau yra užkrėstas? Net jei stengiatės saugiai naudotis internetu vengti kenksmingų puslapių ir t.t., galite neišvengti potencialių pavojų. Šis atvejis puikus pavyzdys – net nenutuokdami apie tai, galite nusipirkti naują išmanųjį telefoną, kuris jau yra užkrėstas dėl to, jog gamybos procese įsivėlė klaidų.

36 išmaniųjų telefonų modeliai su Android operacine sistema turi iš anksto instaliuotų infekcijų, kurios pradeda veikti net prieš tai, kai pirkėjas parsineša savo naują telefoną į namus. Nustatyta, jog ši infekcija patenka į telefonus per procesus vykstančius tarp aparato gamybos bei distribucijos. Kaip bebūtų, norint atsikratyti šios infekcijos, jums nepakaks į pagalbą pasitelkti įprastas antivirusines programas, o teks visiškai perrašyti visą telefono atmintį.

Užkrėsti_nauji_Android_telefonai

Ši situacija, kuomet telefone yra įrašoma tam tikra infekcija dar prieš tai, kai telefonas patenka į savo savininko rankas, yra labai pavojinga. Vartotojai gali bandyti apsaugoti savo asmeninius duomenis ir saugumą internetinėje erdvėje, bet tokios pastangos bus bevertės jei telefone jau yra įrašyta žalinga programinė įranga, o vartotojas apie tai net nenutuokia.

Blogiausia yra tai, kad jei virusas telefone tūno nuo pat pradžių, vartotojas pripranta prie tokio telefono veikimo greičio, strigimų ir t.t. – jam visa tai atrodo normalu ir net nekyla minčių, kad sistemoje gali būti virusas. Didžioji dauguma tokių iš anksto instaliuotų infekcijų yra orientuotos į vartotojo duomenų išgavimą. Taip pat dažnas atvejis, kai tokie virusai bando uždirbti pinigus rodydami įvairias reklamas. Tikriausiai pats pavojingiausias virusų tipas, kurį galite aptikti naujame telefone – išpirkos programėlės.

Aptikti telefone iš anksto instaliuotą programinę įrangą yra iš tiesų sudėtinga, bet tikrai įmanoma. Tikriausiai apmaudu rasti virusus naujame telefone, kai tai yra visiškai ne jūsų kaltė. Būtent todėl rekomenduotina patikrinti įrenginį dar prieš jį įsigyjant. Kaip bebūtų, ta, kad galėtumėte tikrinti, turite žinoti kokie telefonų modeliai gali būti užkrėsti. Žemiau pateikiame sąrašą išmaniųjų telefonų, kuriuose buvo aptikti virusai, įrašyti gamybos metu.

telefonų-sąrašas

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai