Google Play Store taps išrankesnė programų tiekėjams

Google Play kibernetinėje parduotuvėje vartotojai gali įsigyti itin naudingų programų, skirtų pramogoms, mokymuisi ar kitiems tikslams. Kai kurios aplikacijos yra siūlomos įsirašyti nemokamai, tačiau kitoms yra nurodytos kainos. Tūkstančiai programų iš Google Play Store yra patikimos, tačiau neišvengiamai, labai lengva rasti ir tokių aplikacijų, kurias kelia grėsmę vartotojų saugumui. Jeigu kada nors esate siuntęsi programas iš šios parduotuvės, turėtumėte žinoti kad kiekviena aplikacija reikalauja jai suteikti prieigą prie tam tiktų įrenginio funkcijų. Programos gali reikalauti prieigos prie jūsų kameros, WIFI ryšio, kontaktų sąrašo ir panašių dalykų. Tam, kad programa būtų patikima, ši turi itin tinksliai nurodyti kam kiekviena funkcija bus naudojama. Taip pat svarbu nubrėžti ribas, ko programa negali atlikti su gautomis privilegijomis. Tikrai nenorėtumėte, kad nepažįstamas asmuo galėtų stebėti jūsų veiksmus.

Visai neseniai, Google išplatino pranešimą savo platinamų programų kūrėjams. Žinutė informavo juos apie pasikeitusią privatumo politiką Google play parduotuvėje. Buvo susisiekta su tais tiekėjais, kurių programos pažeidė naująją tvarką. Remiantis ja, kiekvienas norintis pasidalinti savo programa Google parduotuvėje, privalo pateikti išsamų privatumo politikos dokumentą. Jame, tiekėjai turi nurodyti kaip bus naudojamasi reikalaujamomis prieigomis. Google ypač kreipė dėmesį į tas programas, kurios reikalavo prieigos prie telefono mikrofonų, paskyrų, kamerų ir įvairių kitų funkcijų. Iki šiol tokie reikalavimai nebuvo pateikti ir aplikacijos dažnai nenurodydavo privatumo politikos. Dabar, Google greižtai įsako savo tiekėjams tai pakeisti. Jeigu jų reikalavimai nebus įgyvendinti iki Kovo 15d., naująją tvarką pažeidžiančios programos bus pašalintos iš parduotuvės arba jų matomumas bus ribojamas. Jeigu tiekėjų programos nebereikalaus prieigos prie tam tikrų funkcijos, privatumo politikos pristatyti nebereikės.

Jeigu esate lojalus Google Play Store klientas, turėtumėte nesisiųsti programų, kurios neturi privatumo politikos dokumentų. Visuomet siekite būti informuoti apie tai, kaip programa naudosis jūsų suteiktomis prieigomis. Kadangi dauguma tiekėjų gali neįgyvendinti reikalavimų, tikimės, kad Google Play Store bus apvalyta nuo nepatikimų programų pertekliaus. Google jau ne pirmą kartą pristato naujoves ir bando sukurti saugesnę aplinką naršymui. Tikėkimės, kad tai ne paskutinis kartas kuomet Google ves kibernetinį pasaulį į šviesesnį rytojų.

Šaltinis: digitaltrends.com.

Šaltinis: https://www.2-viruses.com/google-play-store-is-about-to-be-more-selective

Skaityti "Google Play Store taps išrankesnė programų tiekėjams" kitomis kalbomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai