Gavote pranešimą apie mokesčių permokos gražinimą? Elkitės budriai, tai gali būti sukčiai

Jei esate mokesčių mokėtojas ir pageidaujate gauti kompensaciją už mokesčius, kuriuos sumokėjote metų eigoje, jums greičiausiai reikės užpildyti specialią paraiškos formą. Oficiali data, iki kurios teikiamos paraiškos bus priimtos – balandžio 18. Kai kurie žmonės tikisi susigražinti pinigus sumokėtus valstybei, tačiau viskas gali atsisukti prieš jus pačius, jei užkibsite ant apgavikų kabliuko. Praėjusios savaitės pabaigoje buvo atskleista nauja sukčiavimo schema, kurios tikslas buvo išvilioti pinigus iš lengvatikių. Taikinys numeris vienas yra žmonės, kurių darbas yra tiesiogiai susijęs su mokesčių gražinimu – jie turi didžiausią tikimybę sulaukti elektroninio laiško iš žmogaus apsimetančiu tuo, kas jis iš tiesų nėra.

Be jokios abejonės, statistiniai mokesčių mokėtojai taip pat gali būti viliojami į šias pinkles. Nusikaltėliai tikisi, jog jiems pavyks išvilioti itin svarbią asmeninę informaciją. Šiam tikslui įgyvendinti pasitelktas klasikinis įrankis – elektroniniai laiškai. Sukčiai bando apsimesti darbuotojais valstybinėse įmonėse ir tokiu būdu išvilioti reikiamą informaciją. Kaip bebūtų, turėtumėte prisiminti, jokia privati ar valstybinė įstaiga NIEKADA neprašys jūsų asmeninių duomenų pateikimo naudojantis elektroniniu paštu – tai labai nesaugus metodas.

Sukčių pinklės

Šie sukčiai dažniausiai apsimeta esą iš mokesčių inspekcijos ar kitos panašios įstaigos, galinčios gražinti mokesčius. Jie paprašo banko sąskaitos numerio ir kitų panašių asmeninių duomenų, neva galėtų į juos pervesti gražintiną mokesčių dalį. Suprantama, kad itin skubančiame pasaulyje ne visi turi laiko pildyti deklaracijas ir kitus dokumentus, tačiau jokiais būdais nereikėtų pasikliauti tokiais pasiūlymais. Jei iš tiesų norite susigražinti sumokėtus mokesčius, skirkite tam šiek tiek laiko ir apsilankykite jų atstovybėje arba susisiekite telefonu – tik taip užtikrinsite savo saugumą.

Vienas iš kabliukų, už kurių pakimba daug žmonių – patikimas elektroninio pašto adresas, iš kurio apgavikai siunčia laiškus. Taip yra todėl, kad jiems dažnai pavyksta įsilaužti į pašto dėžutes ir naudotis jų vardu. Dažniausiai tai padaroma dėl itin silpnų slaptažodžių kuriuos susikuria įmonių darbuotojai. Kuo ilgesnis ir sudėtingesnis slaptažodis, tuo mažesnė tikimybė jog jis bus atskleistas. Be to, nederėtų naudoti to paties slaptažodžio skirtingose svetainėse, kadangi atspėjus ar iššifravus vieną slaptažodį, bus galima prisijungti prie daugelio jūsų paskyrų.

Prieš pasikliaudami bet kokiais panašaus tipo elektroniniais laiškais, susisiekite su konkrečia įstaiga telefonu ir pasitikrinkite, ar jie iš tiesų siuntė tokį laišką ir ar jiems reikia jūsų asmeninių duomenų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai