Enigma Software Group pateikė ieškinį BleepingComputer

Vakar gavau prašymą iš draugo pareikšti savo nuomonę apie BleepingComputer ieškinį, kurį iškėlė Enigma Software Group. Ieškinys pateiktas dėl klaidingų pareiškimų apie SpyHunter antikenkėjišką programą. Kaip galime matyti vienoje iš BleepingComputer forumo temų, projekto savininkai prašo pagalbos ir skatina lankytojus aukoti pinigus bylinėjimosi išlaidų padengimui (žiūrėti paveikslėlį apačioje).

bleepingcomputer byla

BleepingComputer.com – daug metų gyvuojantis techninės pagalbos forumas, kurį valdo ir administruoja kompanija priklausanti Lawrence Abrams, internete prisistatantis slapyvardžiu Grinler. BleepingComputer projektas yra komercinis – jame galite išvysti reklamas, siūlymus aukoti pinigų projekto išlaikymui. Kiti galimi pajamų šaltiniai – tam tikrų programų paminėjimas įrašuose, skatinimas jas įsigyti, įtraukimas į „mėgiamiausių“ sąrašą. Kompanija tikriausiai uždirba ir iš mokamos techninės pagalbos paslaugų ir tame nematau jokios problemos. Vienintelė problema yra tai, kaip BleepingComputer interpretuoja savoką „žodžio laisvė“.

Perskaitęs programos SpyHunter apžvalgą patalpintą BleepingComputer tinklapyje supratau, kad ji paremta gandais bei kitų žmonių nuomonėmis, o ne asmenine patirtimi ar konkrečiais faktais:

  1. „Žalingos programos“ etiketė, prikabinta daugiau nei prieš 10 metų forumuose, kurie yra nebeaktyvūs. Ši klaidinga etiketė SpyHunter programai buvo suteikta dėl jos platinimo būdo. Mano asmenine nuomone, programinė įranga negali būti vertinama pagal 10 metų senumo atsiliepimus internete. Nuo to laiko daugybė dalykų pasikeitė – Spybot S&D išleido naują versiją, o Malwarebytes tuo metu apskritai neegzistavo;
  2. Iš prancūzų kalbos išversta apžvalga, kurios autorius yra Malekal. Apžvalga orientuota į netikrus tinklapius, kurie reklamuoja SpyHunter, tačiau ne į pačią SpyHunter programą. Labai gerbiu Malekal kaip virusų tyrėją, tačiau ne kaip kitos programinės įrangos apžvalgininką;
  3. SpyHunter vertinimais nepatikimuose puslapiuose, kurie dažniausiai yra 1 arba 2.

Teiginiai jog SpyHunter yra bloga programinė įranga pagrįsti faktais jog ji taip pat aptinka slapukus (tai nėra rimtas pavojus), kartais susiduriama su problemomis norint ją išinstaliuoti iš kompiuterio, bei jos apmokestinimu. Tikriausiai ir taip aišku, jog visos anti-kenkėjiškos programos gali pridaryti problemų jūsų sistemoje, įskaitant ir Malwarebytes. Visos anti-kenkėjiškos programos stengiasi uždirbti pinigų arba parsiduoti (SuperAntiSpyware atvejis). Dauguma anti-virusinių bei anti-kenkėjiškų programų stengiasi apsaugoti save ir užkirsti kelią pašalinimui iš kompiuterio, kurį gali inicijuoti kitos panašaus pobūdžio programos, todėl įprastinis tokios programinės įrangos išinstaliavimas vartotojams gali sukelti sunkumų.

Pagrindiniai apžvalgos momentai:

  1. BleepingComputer autoriai nemėgsta kitų tinklapių, esančių toje pačioje nišoje kaip ir jie, todėl vadina juos klaidinančiais ar net pavojingais. Pavyzdžiui, Grinler’is praeityje šmeiždavo kitus tinklapius atsakinėdamas į klausimus Yahoo answers svetainėje. BleepingComputer forumuose niekada nepamatysite kitokių nuomonių, siūlančių alternatyvius problemų sprendimo būdus – forumas griežtai prižiūrimas.
  2. BleepingComputer autorių teigimu, visa programinė įranga kurios jie nereklamuoja savo tinklapyje yra neveiksminga arba kenksminga. Tai nesukliudo jiems uždirbti pinigų iš reklamų (jų tinklapyje esu matęs StopZilla ir netgi SpyHunter reklamų). Gringler’is nejaučia atsakomybės dėl pelno gaunamo iš „blogų produktų“, kadangi reklamas jo tinklapyje atvaizduoja Google Adsense. Kaip bebūtų, jis turi visus įgaliojimus pasirinkti turinį, kurio nenorėtų reklamuoti savo tinklapyje.

Ar BleepingComputer gina žodžio laisvę? Tikrai ne, išskyrus atvejus, kai tai būtina jų asmeniniam interesui. Mano nuomone, tai netgi ne žodžio laisvės pažeidimas, o šmeižtas ir bandymas pasipelnyti. Viskas teismo rankose – po galutinio sprendimo sužinosime kas teisus, o kas klysta.

 

Šaltinis: https://www.2-viruses.com/bleepingcomputer-gets-sued-by-enigma-software-group

Skaityti "Enigma Software Group pateikė ieškinį BleepingComputer" kitomis kalbomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai