Ar saugu naudotis Ask.com paslaugomis?

Kadangi dauguma interneto vartotojų niekada nepatyrė „džiaugsmo“ susidurti su Ask.com naršyklės įskiepiu ir paieškos varikliu kurį jis automatiškai perša, gali būti sunku suprasti problemos esmę. Šis paslaugų tinklas nėra identifikuojamas kaip virusas, tačiau visa tai gana panašu į nepageidaujamas paslaugas. Pagrindinis tokios nuomonės kurstytojas yra platinimo būdas, kurį sėkmingai naudoja Ask.com tinklas. Būtent dėl to vartotojai gali pradėti abejoti, ar Ask.com yra saugus ir patikimas tinklapis.

Nors kai kurie vartotojai naršo internetą būtent Ask.com pagalba ir nemato tame jokių bėdų, internetinio saugumo specialistai pataria būti budriems. Net jei pats Ask.com mechanizmas ir negali būti kategorizuotas kaip pavojingas virusas, kai kurios savybės būdingos šiam tinklui tikrai priskiriamos prie požymių, kurie būdingos naršyklių užgrobėjams. Dėl šios priežasties naudojamas šiek tiek švelnesnis išsireiškimas – potencialiai nepageidaujama programinė įranga. potencialiai nepageidaujama programinė įranga gali būti naudinga, tačiau dažniausiai turi savybių, kurios yra kenksmingos arba erzinančios.

Ask.com saugumas

Praėjusį rudenį buvo ištirta ir įrodyta, jog Ask.com tiesiogiai prisideda prie infekcijų platinimo. Nors pati bendrovė teigia, jog sutvarkė šią problemą ir šiuo metu tokių bėdų nėra, tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kuomet Ask.com klientai tampa įvairių kibernetinių nusikaltėlių aukomis.

Kaip rodo atlikti tyrimai, būtent Ask.com dėka įvairūs nusikaltėliai turėjo galimybę skleisti kenkėjišką programinę įrangą, prisidegndami įvairių tipų atnaujinimais. Pagrindinis tokių programišių tikslas – įgauti užkrėstų įrenginių kontrolę. Tai gali būti net ne pavieniai kompiuteriai, o visas jų tinklas.  Taip pat, tai nebūtinai turi būti kompiuteriai – išmanieji telefonai ar planšetės taip pat sulaukia atakų.

Jei nenorite rizikuoti savo sistemos ir asmeninių duomenų saugumu, patariame nesinaudoti Ask.com paslaugomis. Nors pats tinklapis ir įskiepiai nėra žalingi, tačiau jie turi rimtų saugumo spragų ir gali sukelti nepageidaujamų problemų. Be to, jei nepamenate jog kadanors būtumėte diegęs Ask.com įrankių juostą į savo naršyklę, tačiau vis tiek ją matote – nedelsiant ją pašalinkite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Apsaugos gidai

Paskutiniai komentarai

Naujausi įrašai